PERHi arstid käivad tütarhaiglates enamasti ühe päeva kaupa

PERHi peamaja.
PERHi peamaja.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla haiglavõrgu juht Meelis Roosimägi sõnul käis eelmisel aastal tütarhaiglates abiks 26 nende haigla arsti.

Meelis Roosimägi: "Tütar- ja partnerhaiglates teevad Regionaalhaigla arstid ambulatoorseid vastuvõtte kahel viisil – töölähetuses olles või siis oma vaba aja arvel. Esimesel juhul on meil täpne ülevaade tehtud tööst, näiteks Läänemaa haiglas kulus regionaalhaigla arstidel 2017. aastal 777 tundi ambulatoorsete vastuvõttude tegemiseks. Kõigis tütarhaiglates käis töölähetuses kokku 24 arsti. Oma vaba aja kasutamise üle otsustab iga arst aga ise. Täpsemalt teame seda, et tütarhaiglatel käis möödunud aastal nõnda abiks veel 26 arsti ja partnereid, Rakvere ja Järvamaa haiglat, toetas 18 arsti.

Meie arstid käivad õige mitmetes haiglates tööd tegemas ka regionaalhaigla nimel. Nii on meie nefroloogid, hematoloogid, onkoloogid, endokrinoloogid, kirurgid või teiste erialade spetsialistid iga kuu mõned päevad Pärnu, Ida-Virumaa, Narva või Kuressaare haiglates. 

Ambulatoorseid vastuvõtte tehakse enamasti ühe tööpäeva kaupa. Mandril on see arusaadav, arst saab puhata ja ööbida kodus. Hiiumaale on reis juba nõnda pikk, et üks päev tööd annaks sõiduajana teist samapalju juurde. See on väärt spetsialisti aja raiskamine. Sestap käivad seal eelkõige Hiiumaa juurtega arstid. Või siis kolmeks ja enam päevaks lähetatud, kes panustavad enam statsionaarsesse töösse. 

Töölähetusse suunamisel Regionaalhaigla sundi ei kasuta, see on ikkagi kokkuleppe küsimus. Arstid saavad suurepäraselt aru, et kõigi patsientide Tallinnasse vastuvõtule suunamine ei ole otstarbekas. Parim lahendus oleks muidugi, kui kõik patsiendid saaksid perearsti vahendusel e-konsulteeritud ja õige eriarstini jõuaks patsient õigel ajal juba äratehtud põhiuuringutega. 

Arstid lähevad meelsamini appi neisse haiglatesse, kus nende tööelu on varem kulgenud või mille lähedal sünni- või suvekodu on."

 

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.