Violetta Riidas • 9 veebruar 2018 05:00
Uudised
Ainult tellijale

TÜK taotleb õpetuskulude katteks rohkem raha

Peaminister Jüri Ratas külastas kliinikumi.  Foto: Kliinikum

Kliinikum taotleb õpetushaigla kulude hüvitamise toetuse suurendamist 2019. aasta riigieelarve koostamisel vähemalt kahekordseks, et saavutada 2000ndate aastate osakaal ja selle järkjärgulist suurendamist tasemeni (vähemalt 10-12 mln eurot), mis kataks lisaks ravitöö produktiivsuse langusele kliinilise arendustööga seotud kulud.

Peaminister Jüri Ratas külastas 2. veebruaril TÜ Kliinikumi. Kohtumisel peaministriga rääkisid kliinikumi esindajad Eesti suurima ja ainsa õpetava haigla igapäeva tööst ja ka probleemidest. Kliinikumi üks suuri murekohti on õpetuskulude katmine õpetavas haigla. Tartu Ülikool on ainus arstiõpet andev ülikool Eestis ja arstide põhiõppe kliiniline osa viiakse läbi kliinikumis. Seetõttu tekivad kliinikumile teiste haiglatega võrreldes spetsiifilised lisakulud alates õppetööks vajalike vahendite soetamisest kuni õppetöö läbiviimisega kaasneva ravitöö produktiivsuse vähenemise korvamiseni, rääkisid haigla esindajad ministrile. Toetuse summa on 20 aasta jooksul jäänud samale tasemele, küll on aga vahepeal suurenenud üliõpilaste arv arstiteaduskonnas. Arenenud riikides moodustavad analoogilised toetused 10–15% ülikoolihaiglate eelarvest ja nende eesmärk on toetada ka õppetöö läbiviimisel osalevate arstide-õdede enesetäiendamist ja osalemist meditsiinialases rahvusvahelises arendus- ja teadustöös, et õpetushaigla juhiks ravikvaliteedi arendamist tervishoiusüsteemis.

Õigus lugeda on arstidel, ämmaemandatel, proviisoritel ja farmatseutidel. Registreeri oma tervishoiutöötaja registrikood.

Jaga lugu:
Seotud lood
MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

Meditsiiniuudised.ee toetajad:

Kadi Heinsalu
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Aet Trisberg
Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
Violetta Riidas
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret Trull
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Karin Tamm
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja Kõrv
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708