PERHi siseterviserajal saab ilusaks ja targaks

Põhja-Eesti Regionaalhaiglas otsustati maja pikad koridorid töötajate tervise heaks tööle panna ning loodi 888 meetrit pikk terviserada.

Alguspunkt asub haigla X-korpuse keldrikorrusel, kust „start“ silt suunab huvilised rajale, mis on märgistatud punaste noolekeste ja infosiltidega.

Osadel siltidel on harjutusülesanded („Järgmise kümne sammu astumisel tõsta põlv oma naba kõrgusele“), teistel info, mis on oluline läbitava lõigu asukohast tulenevalt (nt IT teenistuse ruumidest läbi viival etapil on korraldus „Järgmised 40 sammu kõnni hääletult päkkadel“), kolmandad annavad aga lihtsalt huvitavat infot.

Raja autorid, personalispetsialist Maimu Saska ja tööohutuse talituse juhataja Kristel Oha meenutavad, et raja avamise päeval said inimesed rajale minnes kaasa küsimustiku, millele vastused leidis seintele pandud siltidelt. Näiteks PERHi põhiväärtusi kõik ei leidnudki üles, aga see on ka mõistetav, sest need olid kirjas sildil, mille abil sai kontrollida oma nägemist ja väiksemat kirja mõned ilmselt välja ei lugenudki …

Maimu Saska sõnul on PERH esimene Eesti haigla, kes sellise siseterviseraja avas, kuigi Eestis üldse on sarnaseid radu kokku 50: näiteks Swedbank´is, rahvusraamatukogus, ministeeriumides jne.

Kuigi rada on avatud olnud alles veidi üle nädala, on autorid juba saanud tervisesportlastelt positiivset tagasisidet ja soovitusi, mis rajal veel võiks olla. Nii on tegevuspunktidesse soovitud nagisid, et saaks võimlemise ajaks kitli varna riputada, veevõtupunkti, sest kurk kipub liikudes kuivama ning „Sireda sääre“ tegevuspunkti lähedal istuvad töötajad ootavad uusi võimlemisriistu, kuna olemasolevad on juba läbi töötatud.

Rada ongi kavas aeg-ajalt uuendada, et huvi ei kaoks ka neil, kes seda sagedamini läbivad.
Kristel Oha märkis, et kui esimene terviserada end õigustab, tahetakse neid teha ka teistesse korpustesse. Seni tuleb aga sammud seada X-korpusesse. Mida kaugemalt tullakse, seda rohkem samme saab. Ja nagu üht infotahvlit lugedes selgub, on eriti kasulik rajale minna koos sõbraga, kelle seltsis juttu jätkub, sest ühe sõna ütlemisega liigutatakse lausa 70 lihast.

Galerii

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.