PERH võtab kasutusele uued PET/KT ja SPET/KT seadmed

Töö kompuutertomograafiga
Töö kompuutertomograafiga

Põhja-Eesti Regionaalhaigla võtab kasutusele uued PET/KT ja SPET/KT seadmed, mis võimaldavad senisest veel täpsemat diagnostikat ja seeläbi panustavad optimaalseimasse raviprotsessi.

PET/KT ja SPET/KT uuringud on tänapäeval kasutusel onkoloogilise ja mitte-onkoloogilise haiguse diagnoosimisel, ravi efekti hindamisel ja haiguse jälgimisel. Uued seadmed võimaldavab kiirendada kuvamist ning parandada uuringu kvaliteeti ja ohutust.

Käesoleva aasta algul saabus regionaalhaiglasse firma General Electric toodetud PET/KT seade DiscoveryMI ja SPET/KT seade Discovery670DR. Installeerimisprotsessi ja kasutajakoolituse järel on seadmed valmis patsientide hüvanguks töötama.

„Tänapäevaste tõenduspõhiste standardite kohaselt on kuvamisel väga oluline roll haiguste käsitlemisel, eeskätt diagnoosi täpsuse tagamisel ning ravitulemuse hindamisel,“ ütles regionaalhaigla nukleaarmeditsiini osakonna juhataja Sergei Nazarenko. „Uute seadmete olulisteks omadusteks on senisest veelgi parem kujutise kvaliteet, mis on oluline keerukate või kiiret ravi vajavate haigusjuhtude käsitlemisel ning väga kiire kuvamisprotokoll,“ kirjeldas Nazarenko uue seadme eeliseid. Keskmiselt tehakse regionaalhaiglas PET/ KT ja SPET/KT seadmetega aastas üle 4000 uuringu.

„Mul on väga hea meel, et saame nüüd eelkõige meie vähipatsientide jaoks varasemast veelgi täpsema diagnostika abil panustada optimaalseima ravi valikusse ja seeläbi parima võimaliku ravitulemuse saavutamisse,“ lisas Nazarenko.

Regionaalhaigla interdistsiplinaarses vähikeskuses ravitakse üle poolte vähihaigetest Eestis. Koordineerivas ja kõikehõlmavas vähikeskuses tegeldakse vähi ennetuse, diagnostika, aktiivravi, toetus- ja taastusravi nind teadus- ja õppetööga. Uued seadmed on oluline samm vähiravi kompetentsikeskuse jätkuvas arendustöös.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.