Arstide liit kutsub üles valima TÜKile uus eestvedaja

Urmas Siigur, Tartu Ülikooli Kliinikumi juht
Urmas Siigur, Tartu Ülikooli Kliinikumi juht

Eesti Arstide Liit koos teiste tervishoiutöötajate organisatsioonidega tegi avalik pöördumine Tartu Ülikooli Kliinikumi nõukogu poole seoses kliinikumi juhatuse valimisega.

Austatud Kliinikumi nõukogu liikmed Urmas Klaas, Garri Raagmaa, Igor Abarenkov, Karl Kull, Kristjan Vassil, Margus Lember, Maris Jesse, Tõnis Karki!

Igal teist on väga suur vastutus Eesti tervishoiu ühe tugisamba eduka tuleviku kindlustamisel.  Tartu Ülikooli Kliinikumi käekäik on Eesti tervishoiu tuleviku seisukohalt määrava tähtsusega – see on Eesti arstiõppele kõige lähemal seisev tervishoiuasutus ja Eesti kliinilise arstiteaduse suurim keskus. Seetõttu on Kliinikumi juhatuse volituste tähtaja lõppemine ja juhtimise üleminek uuele juhatusele oluline kogu Eesti arstkonnale ja tervishoiule.

Arstide liit ja tervishoiutöötajate organisatsioonid tunnustab doktor Urmas Siiguri 16-aastast tublit tööd sihtasutuse juhtimisel. Dr Siigur on hoidnud Kliinikumis töörahu ja panustanud palju Kliinikumi infrastruktuuri arengusse.

See annab valitavale uuele juhatusele võimaluse keskenduda Kliinikumi sisulise tegevuse – patsientide ravi ja kliinilise arstiteaduse – senisest avatumale, dünaamilisemale ja koordineeritumale arendamisele.

Uuel juhil on vaja värskendada Kliinikumi juhtimist igal tasandil, tal tuleb leida oma meeskonda tõsiseltvõetav arstiteadlasest liider ning senisest enam kaasata olulistesse otsustesse töötajaid. Et olla teedrajav raviasutus Eesti patsientidele ning võimekas õppe- ja teaduskeskus, on vaja motiveeritud töötajaid. Kliinikum peab taastama oma positsiooni tööandjana, keda arstiteaduse ja tervishoiu õppeasutuste parimad lõpetajad kõhklematult oma esimese töökohana näevad ning kus kogenud töötajad tunnevad jätkuvalt soovi areneda ja ennast teostada.

Kliinikumi roll regionaalse tervishoiukeskusena suureneb – võrgustunud haiglate patsiendid ja töötajad ootavad Kliinikumilt visiooni ja tuge arstiabi kvaliteedi ja kättesaadavuse parandamiseks. See eeldab selget struktuuri ja sihipärast tegevust uue terviku loomisel.

Allakirjutanud  kutsuvad Tartu Ülikooli Kliinikumi nõukogu selgelt sõnastama ootused uuele juhatusele ning valima Kliinikumile uue eestvedaja Eesti parima juhtimiskompetentsiga strateegide hulgast. Kutsume üles tervishoiujuhtide valimisel süsteemi parima toimimise huvides muutma valimisprotsessi senisest avatumaks ning paremini jälgitavaks. Meie ettepanek on, et lõppvooru pääsenud kandidaatide nimed ja nende platvormid oleksid avalikud ja meil oleks võimalik neid Tartu Ülikooli eeskujul kuulda ka avalikul debatil.

Tartu Ülikooli Kliinikumi positsioon Eesti tervishoius on püsinud tänu tugevatele traditsioonidele.  On aeg lisada sellele tubli annus tegusat kaasaegset juhtimist.

 

Eesti Arstide Liit

Tartu Arstide Liit

Eesti Nooremarstide Ühendus

Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliit

Eesti Ämmaemandate Ühing

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.