Autor: Violetta Riidas • 21. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis puuduvad hambaarstide ravijuhendid

Eesti hambaarstidel pole mitte ühtegi ametlikku ravijuhendit.
Foto: Scanpix/Caro
Medihub kirjutab, et kurioossel kombel pole Eesti hambaarstidel mitte ühtegi ametlikku ravijuhendit.

Medihub kirjutab, et hambaravi kvaliteet on tundlik teema - seda nii kliinikute kui ka patsientide vaatepunktist. Kui uurida, mida patsiendid arvavad suurtest hinnaerinevustest, siis sageli kõlab arvamus, et odavat hinda ei saa usaldada. Sellele järgneb lugu isiklikust kogemusest, kus ühe hambaarsti juures on tehtud sedavõrd suurt praaki, et teine tohter ei jõua pärast ära imestada (loe: parandada). Kui küsida arvamust hambaarstidelt, siis tunnistatakse, et Eestis võib kohata spetsialiste, kelle töö kvaliteet ei kannata üldse kriitikat ja ravivõtted on aastakümneid maha jäänud. Oma nimega ei soovita kvaliteedi osas sõna võtta, sest kolleegide kritiseerimist avalikkuses peetakse ebaeetiliseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099