Autor: Siret Trull • 30. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti võtab üle uue haiguste klassifikaatori

Foto: Scanpix/ PantherMedia
WHO on välja töötanud rahvusvahelise haiguste ja tervisega seotud probleemide statistilise klassifikaatori üheteistkümnenda väljaande (RHK-11), mida saab kasutusele võtma hakata alates järgmisest aastast.

Klassifikaatori uuendatud versioon võetakse praeguste plaanide kohaselt kasutusele ka Eestis. Sotsiaalministeeriumi esindaja sõnul on veel vara öelda, millal täpsemalt võiks Eesti uuele kodeerimissüsteemile üle minna ning millised on sellega kaasnevad suuremad muudatused haiguste kodeerimisel. Ta selgitas, et klassifikaatori uuenduste ülevõtmine on mitmeaastane protsess, mis vajab analüüsi ja koostööd arstide ning ülikooliga. Seejärel saab alustada tõlkimise, WHO-ga kooskõlastamise ja digiteerimisega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099