6 küsimust Peep Talvingule

Peep Talving 2015, kui ta sai ma meditsiinimõjutaja tiitli.
Peep Talving 2015, kui ta sai ma meditsiinimõjutaja tiitli.

Oktoobri keskpaigast Põhja-Eesti Regionaalhaigla ülemarstiks-juhatuse liikmeks asuv professor Peep Talvingul on juba palju visioone, mida uues ametis ette võtta.

Miks otsustasite ülemarsti kohale kandideerida?

Regionaalhaigla on suure võimekusega ja väga kõrgete haigete voogudega haigla, mille arendamisele haigla ülemarstina annan hea meelega oma parima panuse. Kandideerima motiveeris haiglasisene toetus minu visioonidele ja veendumustele. Peale kõiki kohtumisi, tean täna, et nii Regionaalhaigla nõukogu, juhatus, kliinikud ja keskused ning tugiteenistused on andnud mulle tugeva mandaadi ja sellega koos loomulikult ka suure vastutuse.

Mida soovite uues ametis ette võtta, mis on paar tähtsaimat visiooni?

Valdkonnad, millele esmajärjekorras keskendun, on ravitöö kaardistamine uue meeskonna poolt, ravikvaliteedi sise- ning välisauditide planeerimine, haigete ja nende perede kaasamine raviotsustesse, tütarhaiglate edasine sidustamine, erinevate erialade patsientide optimaalsete teekondade kaardistamine ja optimeerimine, professionaalse ja kollegiaalse meeskonnatöö tagamine, diplomieelse- ja diplomijärgse õppe võimendamine haiglas koostöös Tartu Ülikooliga, kliinilise teadusloome, doktorantuuriõppe ja elukestva õppe toetamine ning koostööarendused nii eesti- kui ka piiritaguste haiglatega ning ülemarsti meeskonna loomine.

Mis on need paar kõige olulisemat asja, mis on PERHis väga hästi ravi alal ja mida kindlasti muuta ei tohi?

Ravitöö on Regionaalhaiglas tervikuna hästi korraldatud, kuid ka häid tegevusi tuleb pidevalt edasi arendada. Meditsiin ja tehnika arenevad jõudsalt ning ravitöö peab nendega ühte sammu astuma.

Kas olete kaalunud tagasi välismaale tööle minekut, kas oleksite seda teinud, kui ei oleks ülemarstiks saanud?

Ei ole hetkel aktuaalne.

Kuidas edaspidine töökoormus võimaldab olla ka ülikoolis õppejõud või peab see roll nüüd ootele jääma?

Töökorralduse osas on hetkel juhatuse tasemel läbirääkimised ja kindlasti leiame kõigile sobiva lahenduse. Akadeemiline osakaal Regionaalhaigla ülemarsti töös on nii haiglale kui ka mulle oluline. Teisiti ei ole see tänapäeva arenenud akadeemilise seotusega raviasutustes enam võimalik. Minu akadeemiline positsioon avab mitmed arenguvõimalused Regionaalhaigla praktikantidele, arst-residentidele ja doktorantidele.

Kas olete tuttav ja kliinikumi värske ülemarsti dr Andres Kotsariga, milline võiks olla koostöö kahe suure haigla ülemarsti vahel?

Dr Andres Kotsar on minu kolleeg Tartu Ülikooli Kliinikumis, keda tunnen aastaid ja meie koostöö saab olema kindlasti väga hea. Suure akadeemilise haigla konsortsiumi projekti arendused on esmased teemad, millest arutame käsikäes haigla juhtidega, kui kliinikumi uus juhatus on kohtunud meditsiiniteaduste valdkonna kliinilise meditsiini instituudi esindajatega ja jaganud oma visioone 360 kraadi kõigile partneritele. 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.