Südamepuudulikkus toob Balti riikide ravieksperdid Eestisse

Dr Tiina Uuetoa.
Dr Tiina Uuetoa.

Kui südame-veresoonkonnahaigustesse suremist tuleb viimastel aastatel Eestis ette üha vähem, on südamepuudulikkuse esinemissagedus kasvanud.

Sel nädalal, 5.-6. oktoobrini Tallinnas toimuvale südamepuudulikkuse konverentsile kogunevad arstid kolmest Balti riigist.

Konverentsi ühe korraldaja kardioloog Tiina Uuetoa sõnul on südamepuudulikkuse sagedama esinemise põhjused nii elanikkonna vananemine kui ka seda põhjustavate haiguste järjest parem ravi, mistõttu jõuab südamepuudulikkus välja kujuneda.

Südamepuudulikkus tähendab, et tekib olukord, kus süda ei suuda tagada organismile vajaliku vere ringvoolu ning verevarustus kõigis elundites langeb. Südamepuudulikkus ei ole iseseisev haigus, vaid tagajärg.

Tegu on olulise surmapõhjusega, mida on oluline teadvustada nii patsientide kui ka arstide seas, kuid arstid kinnitavad, et südamepuudulikkuse haigetele on Eestis praegu kõik maailmas kasutatavad ravivõtted saadaval.

"Võimalik on paigaldada vasaku vatsakese abistavaid seadmeid, väga hästi toimib transplantatsioonialane koostöö Helsingi Ülikooli Keskhaiglaga," kinnitas konverentsi üks korraldajatest doktor Pentti Põder. 

"Soovimegi näidata, et meil on need võimalused olemas ning tõsta ka arstide teadlikkust – on oluline, et haiged ära tuntaks ja vajadusel suunataks õigel hetkel kliinikutesse, kus neid protseduure tehakse,“ lisas ta.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.