Järve polikliinik saab uue kuue

Renoveeritud Järve polikliiniku 3D illustratsioon
Renoveeritud Järve polikliiniku 3D illustratsioon

Kohtla-Järvel asuva Järve polikliiniku renoveerimisel jäetakse paika üksnes kandekonstruktsioonid. Kahe aasta peale planeeritud remondi käigus muudetakse siseseinte asukohti, paigaldatakse uued tehnosüsteemid, sh ventilatsioon ja liftid.

Astlanda Ehitus ja Ida-Viru Keskhaigla allkirjastasid Kohtla-Järvel Ravi 10d asuva Järve polikliiniku renoveerimise lepingu.

Polikliiniku renoveeritud ruumides avatakse kaasaegsetele nõuetele vastav Järve esmatasandi tervisekeskus, kus perearstid ja teised spetsialistid hakkavad pakkuma esmatasandi raviteenuseid. Remonditud ruumides jätkavad ambulatoorsete eriarsti ja iseseisva õenduse teenuste osutamist ka Ida-Viru Keskhaigla.

Järve polikliinik teenindab eelkõige Järve asumi, aga ka ümberkaudsete valdade elanikke olles kodupolikliinikuks u. 20 000 elanikule.

„Soovin ehitajale edu ja jaksu ning loodan patsientide mõistvale suhtumisele“ ütles Tarmo Bakler, viidates asjaolule, et remont toimub etapiviisiliselt ja polikliinikut selleks ajaks täielikult ei suleta.

Remondi ajaks kolivad enamus perearste, osa taastusravi teenuseid, pulmonoloogia ja tuberkuloosiravi ambulatoorne vastuvõtt, Terviseabi ja Optika kauplus Ravi 10 (endisesse traumapunkti) hoonesse. Üksikute taastusraviteenuste osutamine (vesiravi, mudaravi) remondi ajaks katkestatakse nagu ka apteegi ja puuvilju müüva kaupluse tegevus. Kus missugust teenust osutatakse, teavitame täiendavalt erinevaid kanaleid kasutades.

Lepingujärgselt kulub remonditöödeks u 2 aastat.

Järve polikliinikus on kokku ligikaudu 8 400 m2 renoveeritavat pinda. Projekti kogumaksumus on ligikaudu 10,9 miljonit eurot (sh käibemaks), millest suurema osa u 10,4 eurot moodustab ehituslepingu maksumus. Polikliiniku renoveerimine toimub valdavalt haigla omafinantseeringute arvelt, 1,9 miljonit eurot saadakse Euroopa Regionaalarengufondist Järve esmatasandi tervisekeskuse rajamiseks.

Remondi käigus jäävad paika üksnes kandekonstruktsioonid, aga muudetakse näiteks siseseinte asukohti, paigaldatakse uued tehnosüsteemid, sh ventilatsioon ja liftid. Hoone saab ka uue kuue – koos soojustusega ka värske välisviimistluse.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.