Viigimaa: auliikmena on vastutus veel suurem

Kardioloog professor Margus Viigimaa sai seltsi auliikmeks
Kardioloog professor Margus Viigimaa sai seltsi auliikmeks

Kardioloogiaprofessor Margus Viigimaa ütles kardioloogide seltsi auliikme tiitli kohta, et edaspidi on vastutus ja tahe tööd teha veelgi suurem.

Eesti Kardioloogide Selts valis 55. juubeliaastale pühendatud aastalõpukonverentsi järel toimunud üldkoosolekul seltsi auliikmeks regionaalhaigla kardioloogiakeskuse teadusjuhi prof Margus Viigimaa. Viigimaa on ka seltsi juhatuse liige, nii et oma sõnul ta teadis umbes kuu ette, et selline ettepanek üldkoosolekule tehakse. Erandina hääletatigi tema auliikmeks valimist seekord üldkogus, samas kui varasemalt on otsuse teinud juhatus.

Viigimaa ise sel päeval Tallinnas ei olnud, vaid oli täitmas oma tavapärast missiooni Eesti kardioloogide esindajana: pidas põhiettekande Berliinis Saksamaa hüpertensiooni kongressil, kus oli 1000 delegaati ja vaid kaks välisesinejat koos temaga. Seal kuulis ta ka telefonikõne kaudu endale auliikme omistamisest, helistas kardioloogide seltsi president Priit Kampus, kolleeg PERHist.

"Muidugi on mul väga hea meel," jätkas Viigimaa. "Auliikme staatus paneb veel suurema vastutuse, tunnustus on alati suur asi." Ta lisas, et on veel sellises vanuses, et tahaks palju ära teha. Uueks aastaks ongi juba palju tegevusi plaanitud, näiteks toimub oktoobris Euroopa Kardioloogide Seltsi e-tervise alane konverents Tallinnas, mida Viigimaa aitab korraldada. 

Kolleeg kardioloog Peep Laanmets ütles, et professor Viigimaa pälvis suure tunnustuse oma erakordse panuse eest nii Eesti kui ka välismaal Eesti kardioloogiat esindades. Auliikme nimetust ei anta sugugi igal aastal ja see on pigem harv kui sage tunnustus. "Professor Viigimaa on kahtlemata Eesti esindajana välismaal rohkem hinnatud kui meie siin kodumaal seda oskame tajuda," lisas Laanmets. Iseloomustades kolleegi, nimetas doktor Laanmets professor Viigimaad alati positiivse, vastutuleliku ja sõbraliku inimesena. "Ühinen seltsi juhi Priit Kampuse iseloomustusega tema kohta," lausus Laanmets.

Seltsi juht Priit Kampus ütles regionaalhaigla kodulehel olevas pressiteates, et prof Margus Viigimaa on andnud väga olulise panuse kardioloogia eriala arengule Eestis ja ka laiemalt Euroopas. "Tema eriala-ja teadustöös tooksin kindlasti välja panuse hüpertensiooni ja düslipideemia uuringute valdkonnas, laiemalt kardiovaskulaarhaiguse preventsioonis," ütles Kampus.

Ta lisas, et prof Viigimaa on rahvusvahelisest tunnustatud ekspert, kes ka sageli kutsutud lektor nii kardioloogia suurtel kongressidel kui ka eri riikide erialaseltside üritustel. "Tema rahvusvahelisest mõõtmest annab kindlasti mõista ka asjaolu, et ta on mitme riigi erialaseltsi auliige," lisas Kampus.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.