Autor: Meditsiiniuudised • 12. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-konsultatsioonide kasutus on kahekordistunud

Foto: Scanpix/ PantherMedia
Haigekassa selle aasta 9 kuu tulemustest selgub, et teenuseid nagu e-konsultatsioon, teraapiafond ja perearsti nõuandetelefon on kasutatud varasemast veelgi aktiivsemalt.

Viimastel aastatel on loodud mitmeid nõustamislahendusi, mille eesmärgiks on anda tervisemurega inimesele asjatundlikku ja kiiret abi. Ravijärjekordade leevendamisel on oluliselt abiks e-konsultatsioon teenus, mis võimaldab perearstil eriarstilt patsiendi tervisemure kohta nõu küsida ilma, et patsient peaks ise eriarsti järjekorras ootama. Selle aasta jooksul kahekordistus perearstide e-konsultatsioonide kasutus ja 670 perearsti üle Eesti arutasid patsientide juhtumeid eriarstidega 14 198 korral. Keskmiselt on iga perearsti nimistu kasutanud e-konsultatsiooni 41 korral.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099