Kuressaare haigla vajab vastsündinute jaoks uusi seadmeid

Vastsündinute jaoks uusi seadmeid vajav Kuressaare haigla liitus detsembri keskpaigas Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondiga.

Kuressaare haigla vastutav ämmaemand Mari-Liis Aus loodab koostöös fondiga pakkuda tulevikus veelgi kvaliteetsemat sünnitusabi ning nõustamisteenust. Hetkel teeme koostööd ITK naistekliinikuga ning iga kuu esimesel nädalal käib nende naistearst meil valvetööd tegemas ja naistenõuandlas vastuvõttu tegemas,”sõnas Aus. 

Ma loodan, et meie koostöö Sünnitusmajade Toetusfondiga näitab kogu Eestile, et elu käib ka väljaspool Tallinnat ja Tartut. Olenemata asukohast on igal Eesti riigi kodanikul õigus saada kvaliteetset arstiabi ja seda me siin teemegi,” lausus Aus. 

Kuressaare haiglas sünnib tänu kolmele naistearstile, ühele lastearstile, kaheksale ämmaemandale, neljale lasteõele ja kolmele põetajale igal aastal umbes 250 uut ilmakodanikku. Fondi abiga loodavad haigla töötajad saada uue vastsündinute elustamislaua, kaks sünnitusvoodit, KTG aparaadi ja viia ellu simulaatornukuga tehtavaid vastsündinu elustamiskoolitusi. 

Toetusfondi tegevjuht Raili Friedemann lubab Kuressaare haigla vajadustega koheselt tegeleda, pöördudes eeskätt kohalike ettevõtjate poole ning alustades nendega koostöö läbirääkimisi. Paar väikest ettevõtet Saaremaalt on juba oma õla alla pannud ning toetavad iga toote müügiga ka Sünnitusmajade Toetusfondi. Loodetavasti on kohalikud ettevõtted koostööaltid ning valmis kohalikku sünnitusmajja panustama,” ütles Friedemann. 

Kuressaare haigla sünnitusosakond on kuues fondiga ühinenud haigla. Varasemalt on liitunud Pelgulinna sünnitusmaja, Pärnu haigla sünnitusosakond, Lõuna-Eesti Haigla, Rakvere Haigla ja Viljandi haigla sünnitusosakond.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.