Autor: Meditsiiniuudised • 24. jaanuar 2019

Fundoplikatsioon on tõhus raskekujulise reflukshaiguse korral

Hiljutise uuringu tulemused näitavad, et fundoplikatsioon toimib prootonpumba inhibiitorite (PPI) suhtes raskesti alluva mao-söögitoru reflukshaiguse korral pidevast ravimite manustamisest tunduvalt paremini, kui on hoolikalt välistatud muud seisundid, mis võivad põhjustada kõrvetisi.
Fundoplikatsioon osutus reflukshaiguse korral tõhusaks.
Foto: Meeli Küttim

“Gastroenteroloogid olid fundoplikatsiooni kasutamisest loobunud, valdavalt põhjusel, et seda oli kasutatud valesti ning sellega võib esineda negatiivseid kõrvalmõjusid,” ütles Stuart Spechler (MD) Dallase Baylori Ülikooli Meditsiinikeskusest. “Kuid gastroenteroloogid peavad arvestama, et selle haiguse korral võib invasiivsel ravil olla oluline roll.”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708