Autor: Meditsiiniuudised • 28. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome-Eesti lasteneurokirurgid arutasid koostöövõimalusi

Eelmisel nädalal, 24.-25. jaanuaril, külastas Tartu Ülikooli kliinilise meditsiini instituudi närvikliinikut ligi 20 laste neurokirurgiaga tegelevat Soome kolleegi - neurokirurgid, lastekirurg, anestesioloog, meditsiinifüüsik, eesmärgiga vahetada kogemusi ja arutada koostöövõimalusi.
Soome-Eesti neurokirurgide vahel on tihe koostöö.
Foto: PantherMedia

Ürituse algatajaks oli Soome Neurokirurgide Ühingu all tegutsev Lasteneurokirurgia Klubi. Lasteneurokirurgia on üsna kitsas ja küllaltki spetsiifiline alameriala, nii et ka Eestist viis korda suuremas Soomes pole ühtki neurokirurgi, kes tegeleks ainult lastega. Seepärast on alates aastast 2010 laste ravimisega tegelevad neurokirurgid iga aasta alguses omavahel kokku saanud, et kogemusi vahetada, uuemaid saavutusi tutvustada ja probleemsemate juhtude puhul kolleegidelt nõu küsida.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099