Marko Urbala pälvis tiitli Kvaliteedi Nägu 2018

Põhja-Eesti Regionaalhaigla vanemproviisor Marko Urbala
Põhja-Eesti Regionaalhaigla vanemproviisor Marko Urbala

Eesti Kvaliteedi juhtimiskonverentsil tunnustati Põhja-Eesti Regionaalhaigla vanemproviisor Marko Urbalat PERHi haiglaapteegis toimiva integreeritud kvaliteedisüsteemi loomise ja töötajate kaasamise eest.

Regionaalhaigla haiglaapteek sai Eestis esimese valdkondliku ISO 9001 sertifikaadi, mille väljastas Bureau Veritas Eesti OÜ.

Haigla ülemarst prof Peep Talving tunnustas haiglaapteegi juhataja asetäitjat, vanemproviisor Marko Urbalat ning märkis: „Marko kindlasti väärib kvaliteedi näo tiitlit, kuna ta on koostöös kõigi haiglaapteegi kolleegidega suure entusiasmiga vedanud haiglaapteegi kvaliteediprojekti võiduka sertifitseerimiseni. Suure panuse on Marko andnud ka eriala arengusse, olles Eesti Haiglaapteekrite Seltsi esimees.“ Regionaalhaigla kvaliteedisüsteemide talituse juhataja Raul Ratasep täiendas: „Tänu Marko eestvedamisele on suurenenud töötajate kvaliteedialane teadlikkus, kvaliteedikultuur on järjest paranev ja paranenud on ka töötajate arusaamine apteegi põhi- ja tugiprotsesside toimimisest,“ lisades: „Siinjuures on andnud olulise panuse kaasamisega seotud tegevused. Tänu Marko aktiivsele tegevusele haiglaapteegi kvaliteedi arendamisel on kvaliteedialane teadlikkus kasvanud ka kogu Põhja-Eesti Regionaalhaiglas.“

Haiglaapteegi kvaliteedisüsteem läbis eelmisel aastal edukalt mitmed sertifitseerimisauditid, mille tulemusena väljastati apteegile detsembri viimastel päevadel kvaliteedijuhtimise standardi ISO9001:2015 sertifikaat. Apteegi põhi- ja tugiprotsesside hindamise viis läbi rahvusvaheline sertifitseerimisorganisatsioon Bureau Veritas.

Marko Urbala märkis sertifikaadis saamisel: „Meie apteegi ja haiglafarmaatsia jaoks tervikuna on tegemist märgilise sündmusega - oleme esimene haiglaapteek Eestis, kes on oma kvaliteedisüsteemi kujundanud ja selle vastavust hinnanud asjakohasele standardile. Regionaalhaigla apteegi kvaliteedisüsteem on üles ehitatud lähtuvalt tervikliku kvaliteedijuhtimise põhimõtetest, kuhu on integreeritud riiklikud ravimite käitlemist korraldavad regulatsioonid ning ISO9001 kvaliteedijuhtimise standardi põhimõtted. Oluline on mainida, et tegemist on ajas orgaaniliselt arendatud kvaliteedisüsteemiga, milles on suurem või väiksem panus kõikidel apteegi töötajatel.“

Tunnustus Kvaliteedi Nägu antakse igal aastal ühele inimesele, kes on oluliselt kaasa aidanud kvaliteedi edendamisele Eestis. Kandidaate said esitada nii inimesed kui organisatsioonid.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.