Riik toetas vähiravifondi 115 000 euroga

Veebruaris laekus vähiravifondi “Kingitud elu” üle 233 000 euro, millest poole moodustab riigieelarveline toetus. Fondi nõukogu kiitis heaks 17 inimese ravi toetamise ning lisaks jätkusid veel paljude teiste inimeste ravid. Kokku panustati vähipatsientide tervisesse ligi 135 000 eurot.

Veebruaris kanti vähiravifondile üle ühekordne riigieelarveline toetus summas 115 000 eurot, mille Riigikogu eelmisel aastal nn poliitiliste katuserahade jagamisel kinnitas. Riigipoolne rahaline tugi moodustas mullu umbes 4 protsenti vähiravifondi tuludest. 

“Kuu algas vähiravifondi 5. juubeli tähistamisega. Sel puhul kutsusime restorani Humalakoda kokku ligi 100 inimest: fondi vabatahtlikke, toetajaid, abisaajaid, sõpru ja fänne. Võtsime esimese viisaastaku kokku uskumatute numbritega: toetust on saanud kokku ligi 600 inimest ning fondi on kogunenud Eesti inimeste heategudena üle 6,1 miljoni euro,” lausus vähiravifondi “Kingitud elu” tegevjuht Katrin Kuusemäe. “Käivitasime sihtotstarbeliste annetuste kogumise kampaania Maalehe endise ajakirjaniku ja riigiametniku Agnes Jürgensi ravi toetuseks. Agnese raviks kogunes tuhandeid eurosid ja see jätkub.”

Annetusi koguti Trad Attacki ja Placido Domingo kontsertidel, kaubanduskeskustes Tallinnas, Tartus ja Pärnus, korvpalli Tähtede Mängul Tartus, Eesti Laulu finaalkontserdil, Made in Estonia 2019 festivalil, vabariigi aastapäeva paraadil ja mujal.  

Fondi missiooni panustasid Tallinna Inglise Kolledži noored, räppar Nublu oma fänninänni heategevusliku müügiga, restoran Snoob, Rukkilille lasteaia lapsed ja paljud teised. 

Sel sügistalvel on kaubandusvõrgus müünud kokku üle 16 500 vähiravifondi heategevusliku helkuri, millega on lisandunud fondi üle 30 000 euro. 

Kuu lõpus ilmus kirjastusel Tänapäev käsitööraamat “Heegelda endale kaisupoliitik”, mille autoriks Terje Annusver. Sel puhul annetasid kirjastus ja autor vähiravifondile 20 tuntud Eesti poliitiku kaisunukud. Teiste hulgas Mart Laar, Lennart Meri, Arnold Rüütel, Kersti Kaljulaid, Jüri Ratas, Toomas Hendrik Ilves, Andrus Ansip, Jevgeni Ossinovski, Kaja Kallas, Yana Toom ja teised. Nukud pandi Facebookis oksjonile ja oksjonitega lisandus fondi 1600 eurot. 

Seoses sellega, et Maksu-ja tolliamet tagastab neil päevil Eesti inimestele rekordilise summa (ligi 200 miljonit eurot) enammakstud tulumaksu tegi vähiravifondi fänn Raili ettepaneku: kui iga inimene annetaks tagastatud tulumaksust näiteks 2% vähiravifondile, teeks see kokku miljoneid eurosid.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.