Autor: Meditsiiniuudised • 23. aprill 2019

Cefaly neurostimulatsioon on efektiivne ägeda peavalu korral

Peavalu ravimist elektromagnetlainete abil – neurostimulatsiooni – on kasutatud juba aastaid. Uus teadusuuring, mis avaldati eelretsenseeritavas teadusajakirjas Cephalalgia, kinnitab, et Cefaly neurostimulatsiooni aparaat aitab leevendada ka ägedat migreenihoogu.
Uuringu tulemused on olulised inimeste jaoks, kellel on sageli äge peavalu (migreen), kuid kes ei talu tavapäraseid peavaluravimeid.
Foto: PantherMedia

Neuromodulatsioon ehk neurostimulatsioon Cefaly aparaadiga on aju mõjutamine elektromagnetlainete abil, erialakirjanduses kasutatakse ka terminit „kolmiknärvi väline stimulatsioon“. Et selle ravi esimesed tulemused on olnud lootustandvad, on üha rohkem teaduskeskusi asunud selle mõju lähemalt uurima.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099