Autor: Meditsiiniuudised • 29. aprill 2019

Nägemist mõjutav migreen võib suurendada südame rütmihäirete riski

Inimestel, kellel esineb auraga migreen, võib sellega kaasneda südame rütmihäirete (kodade fibrillatsiooni) riski suurenemine. Seda näitas uuring, mille tulemused avaldati 14. novembril 2018 Ameerika Neuroloogiaakadeemia meditsiiniajakirja Neurology internetiväljaandes.
Migreen on ohtlik ka südamele.
Foto: Meeli Küttim

Auraga migreeni korral tekivad nägemishäired vahetult enne peavalu algust. Nende häirete hulka võib kuuluda laineliste joonte või valgussähvatuste nägemine, samuti nägemise ähmastumine või pimetähnid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099