Autor: Meditsiiniuudised • 3. mai 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vähiravimite suurem nõudlus aitas Merckil kasumiprognoosi suurendada

USA ravimifirma Merck & Co. teatas teisipäeval oodatust suuremast kvartalikasumist tänu kasvanud nõudlusele vaktsiinide ja vähiravimi Keytruda järele. Heade esimese kvartali tulemuste mõjul suurendas Merck terve käesoleva aasta kasumiprognoosi, vahendab Äripäev Reutersit.
USAs Salt Lake Citys tehtud fotol on näha, kuidas valmistatakse ette Mercki toodetud leetrite, mumpsi ja punetiste vaktsiini süstimist.
Foto: Scanpix

Vähiravimi Keytruda müük kasvas aastaga 55%, 2,27 miljardi dollarini. Kuigi see oli väiksem näitaja kui analüütikute oodatud 2,33 miljardit dollarit, oli Keytruda müügikäive juba neljandat kvartalit järjest parem kui konkurendi Bristol-Myers Squibbi toodetud Opdivo, mida müüdi esimeses kvartalis 1,8 miljardi dollari eest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099