Autor: Siret Trull • 26. juuni 2019

Amet soovitab kindlustuskohustust rangemalt reguleerida

Terviseamet soovib loodavas patsiendikindlustuse seaduses enda õiguste ja kohustuste selgemat lahti kirjutamist, nii et neil oleks tõhusamad vahendid tagamaks, et tervishoiuteenuste osutajad kindlustuskohustust täidavad.
Terviseamet soovib mõnedes seaduseelnõu paragrahvides muudatusi.
Foto: Pixabay

Näiteks jääb ameti esindajate sõnul ebaselgeks, miks on terviseametile jäetud kaalumisruum tegevusloa kehtetuks tunnistamise osas, kui tervishoiuteenuse osutaja ei ole täitnud patsiendikindlustuse seaduses nõutud kindlustuskohustust, selgub sotsiaalministeeriumile saadetud kirjast. „Kui tervishoiuteenuse osutajal on kohustus sõlmida patsiendikindlustuse leping, siis peab olema tagatud ka riigipoolne kontroll kindlustuskohustuse täitmise üle ning selge regulatsioon, mida toob endaga kaasa kindlustuskohustuse täitmata jätmine,“ leiavad ameti esindajad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099