Autor: Meditsiiniuudised • 11. juuli 2019

Perearstid ei soovi väljastada akadeemilise puhkuse tervisetõendit

Eesti Perearstide Selts saatis sotsiaalministeeriumile ja haridusministeeriumile pöördumise, milles juhib tähelepanu kahetsusväärselt süvenemistendentsiga praktikale, kus õppetööga hätta jäänud üliõpilased suunatakse perearsti vastuvõtule nõutama tervisetõendit akadeemilise puhkuse jaoks. Eesti Perearstide Selts soovib lõpetada formaalsete tõendite väljastamise.
Formaalse tervisetõendi väljastamine, mis pole seotud inimese tervisega, pole Eesti Perearstide Seltsi hinnangul õige.
Foto: PantherMedia

„Viimastel aastatel on märkimisväärselt kasvanud isikute hulk, kes pöörduvad arstide poole formaalse tõendivajadusega, kuid reaalne terviseprobleem neil puudub. Hoolimata praktiliselt kõigi kõrgkoolide poolt võimaldatavast akadeemilisest puhkusest omal soovil, on korduvalt ka kõrgkoolide poolt saadetud üliõpilasi perearsti juurde „arstitõendit võtma”, mis seab tugeva kahtluse alla sellise akadeemilise puhkuse liigi otstarbekuse,“ märgib Eesti Perearstide Selts teates. Seltsi hinnangul tekib aga tõendi väljastamisest keeldumine asjatu konflikt arsti-patsiendi suhtesse.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099