Autor: Aet Trisberg • 12. juuli 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Magistritöö: plaanitav apteegireform hulgimüügitasandil muutusi ei too

Tartu ülikoolis kaitstud magistritöö „Riikliku regulatsiooni mõju Eesti ravimituru konkurentsitingimustele“ peab vähetõenäoliseks, et 2020. aasta aprillis jõustuv apteegireform elavdab konkurentsi ja soodustab uute ettevõtete sisenemist hulgimüügiturule.
Apteegireformi eesmärk on parandada konkurentsitingimusi ravimiturul.
Foto: Raul Mee

Magistritöö autor Kirsti Vihermäe toob töös välja, et Eesti ravimiturg on erinevatel aegadel olnud nii liberaalne kui ka reguleeritud. Kvalitatiivsetele intervjuudele tuginedes hindab magistritöö 2020. aastal jõustuva apteekide asutamise omandipiirangu regulatsiooni mõju ravimituru konkurentsitingimustele. „Saadud tulemuste põhjal saab väita, et turuosalised reageerivad muutustele sageli ennetavalt.“

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099