Autor: Meditsiiniuudised • 15. juuli 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Labiaplastika – kas ja kes seda operatsiooni tegelikult vajab?

Välisgenitaalide plastika lõikuste arv on aastatel 2006-2016 kahekordistunud. Millistel puhkudel arstile pöördutakse ning millal on lõikus näidustatud, selgitab ITK sünnitusabi-günekoloogia resident Triin Luha.
Kiilresektsiooniks on arendatud mitmeid võimalikke tehnikaid; kasutatav meetod jääb kirurgi otsustada.
Foto: Triin Luha

Välisgenitaalide plastilisi operatsioone on tehtud aegade algusest peale, näiteks sünnitusabis tekkinud rebendite järgselt, kuid esteetilistel ja funktsionaalsetel põhjustel tehtavaid operatsioone on kirjeldatud alates 1970ndatest (1).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099