Autor: Meditsiiniuudised • 6. august 2019

PERH katsetas tüvirakuravi reumatoloogias

Selle aasta alguses viisid regionaalhaigla arstid läbi protseduuri, mille käigus toimus autoloogne tüviraku siirdaminesüsteemse skleroosiga patsiendile. Seni on Eestis tüvirakkude siirdamist kasutatud onkoloogiliste haiguste ravis.
Regionaalhaiglas tehti esimene autoloogne tüvirakkude siirdamine 2006. aastal. Viimastel aastatel on regionaalhaiglas tehtud 35–40 protseduuri aastas.
Foto: PantherMedia

Regionaalhaigla sisehaiguste kliiniku reumatoloog-ülemarst Eevi Pärsik kirjutas haigla ajakirjas, et mõtted teha süsteemse skleroosiga patsiendile kõrgdoosis keemiaravi koos autoloogsete vereloome tüvirakkude toetusega tekkis 5-6 aastat tagasi. Kuna siis puudusid selleks konkreetsed juhised, jäi protseduur tegemata.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099