Autor: Siret Trull • 26. august 2019

Zentiva müük halvendas Sanofi mullust tulemit

Sanofi-aventise ravimite müük mullu mõnevõrra vähenes. Suurimat negatiivset mõju avaldas müügitulemustele Zentiva eraldamine Sanofist.
Sanofi logo Prantsusmaa tootmiskeskuse ees.
Foto: Reuters/Scanpix

Sanofi-aventise jae- ja haiglaapteekides ning riiklikes hangetes müüdavate ravimite müük vähenes 1% 2018. aastal võrreldes eelmise aastaga. Suurimat negatiivset mõju avaldas Zentiva eraldamine Sanofist, tõdetakse ettevõtte majandusaasta aruandes. Sanofi otsustas aastal 2016 ära müüa Euroopas geneerilise osa, aastal 2017 toimus intensiivne Zentiva eraldamine, k.a. Eestis, ning kulmineerus oktoobris 2018 Zentiva müügiga välisinvestorile.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099