Autor: mu.ee • 22. august 2019

Proviisorid: ravimi valmistamise tasu on jäänud ajale jalgu

Apteegis ravimi valmistamise tasu tuleb viia kulupõhiseks, sest praegune alla 1eurone valmistamistasu ei motiveeri apteeke ravimeid valmistama, seisab Eesti Proviisorite Koja ettepanekutes ravimiseaduse muutmise seaduse eelnõu kohta.
Proviisorite koja juht Karin Alamaa-Aas
Foto: Raul Mee

„Praegu võib ekstemporaalse ehk apteegis valmistatud ravimi eest apteek küsida maksimaalselt 96 senti, mis ei motiveeri apteeke ravimeid valmistama. Ravimite valmistamine apteegis on patsiendile vajalik, kuid apteegi jaoks väga kulukas ettevõtmine,“ ütleb Eesti Proviisorite Koja (EPK) juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099