Autor: Meditsiiniuudised • 27. august 2019

2/3 vastsündinute ja väikelaste ravimitest pole põhjalikult uuritud

1. septembril alustab Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkonnas tööd laste ja vastsündinute intensiivravi professor Tuuli Metsvaht, kelle üks uurimissuundi on vastsündinutele ja väikelastele mõeldud ravimid.
Kliinilise meditsiini instituudi professori Tuuli Metsvahi on vastsündinute ja väikelaste ravimeid vähe uuritud.
Foto: Andres Tennus

Vastsündinutele ja väikelastele sobivaid ravimeid ei ole maailmas palju. Kaht kolmandikku neist ei ole nimetatud vanuserühmades uuritud. Kui neid manustada, võivad tekkida kõrvaltoimed või ei pruugi nende toime olla piisavalt tõhus. Seetõttu on selles eas laste ravimite uuringud väga olulised.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099