Autor: Siret Trull • 25. oktoober 2019

Lühike residentuur piirab oftalmoloogide erialast arengut

Oftalmoloogia erialaseltsid pöördusid sotsiaalministeeriumi poole taotlusega pikendada residentuuri kolmelt aastalt neljale, sest meie õppe pikkus ei vasta enam Euroopa standarditele.
Foto: Meeli Küttim

Oftalmoloogia residentuuri ajaline kestus Eestis on 3 aastat. Sellise kestusega vastame küll Euroopa Liidu poolt kehtestatud miinimumnõudele, kuid samas oleme erandlik oma residentuuri nominaalaja pikkuse osas nii Eestis kui ka Euroopa Liidus tervikuna, tõdesid kirjas sotsiaalministeeriumile Mikk Pauklin (Eesti Oftalmoloogide Seltsi president), Marko Pastak (Tartu Ülikooli oftalmoloogia residentuuri üldjuhendaja) ja Urmas Lepner (Tartu Ülikooli residentuuriprodekaan).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708