Autor: Kadi Heinsalu • 2. detsember 2019

Toome: on vaja ühtset naiste- ja lastekliinikut

Liis Toome, kes on Tallinna Lastehaigla vastsündinute ja imikute osakonna juhataja, arutles 29. novembril lastehaigla juubelikonverentsil teemal: "Põhja-Eesti naiste- ja lastekliinik: kas ulmeline või reaalne tulevik?"
Lastearst Liis Toome
Foto: mu.ee

Liis Toome rääkis, et Eestis on perinataalsuremuskordaja 1000 sünni kohta väga enneaegsetel lastel (22-31 rasedusnädal) läbi aastate vähenenud. 1992. aastal oli see kordaja üle 3 korra suurem kui praegu. Surnult sündivus on püsinud sama, kuid varane neonataalne suremus on vähenenud üle 10 korra. Võrdluseks, Soomes on analoogne langustrend, Eesti on mõnevõrra aastatelt maas. Eestis on sünd kõrgema etapi keskuses oluliselt mõjutanud neid tulemusi positiivses plaanis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099