Autor: Meditsiiniuudised • 23. märts 2020

Naistearstid paluvad tööandjail võimaldada rasedatele kaugtööd

Naistearstid ja ämmaemandad paluvad avalikus pöördumises tungivalt kõiki tööandjaid, et nad viivitamatult võimaldaksid lapseootel töötajatel üle minna kaugtööle.

Eesti Naistearstide Seltsi asepresident Piret Veerus
Autor: Eiko Kink

Eesti naistearstide ja ämmaemandate ühispöördumises, mille on allkirjastanud Eesti Naistearstide Seltsi asepresident Piret Veerus ja Eesti Ämmaemandate Ühingu president Marge Mahla, tuuakse välja, et Eestis tehakse jätkuvalt väga vähe koroonaviiruse teste ja seetõttu ei tea me tegelikku olukorda. Aeglaselt kerkiv positiivsete proovide arv võib olla eksitav.

"Oleme eriti mures rasedate, sünnitajate ja vastsündinute tervise pärast. Koostasime rasedate kriisiaegse jälgimiskava, mille järgi vähendasime rasedate otsekontakte tervishoiutöötajatega ja muutsime raseduseaegsete uuringute juhendit," selgitatakse pöördumises.

Veel tähtsam on, et rasedad väldiksid vahetuid kontakte ka teiste inimestega. "Palume tungivalt kõiki tööandjaid, et nad viivitamatult võimaldaksid lapseootel töötajatel üle minna kaugtööle. Seniste uuringute järgi ei põhjusta koroonaviirus küll loote väärarendeid, kuid meie eesmärgiks on võimalikult vähene haigestumiste arv lapseootel naiste hulgas," ütlevad pöördumise koostajad.

"Head naised! Igal päeval on väärtus. Kui te olete praegu ise hoolsad ja jääte koju, annate meile lisaaega sünnitusosakondade paremaks ette valmistamiseks. Et siis, kui te tulete, oleks teil ja teie lapsel haiglas turvaline," tuletavad naistearstid ja ämmaemandad meelde.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708