Meditsiiniuudised  • 23 märts 2020 06:02

Naistearstid paluvad tööandjail võimaldada rasedatele kaugtööd

Naistearstid ja ämmaemandad paluvad avalikus pöördumises tungivalt kõiki tööandjaid, et nad viivitamatult võimaldaksid lapseootel töötajatel üle minna kaugtööle.

Eesti Naistearstide Seltsi asepresident Piret Veerus  Foto: Eiko Kink

Eesti naistearstide ja ämmaemandate ühispöördumises, mille on allkirjastanud Eesti Naistearstide Seltsi asepresident Piret Veerus ja Eesti Ämmaemandate Ühingu president Marge Mahla, tuuakse välja, et Eestis tehakse jätkuvalt väga vähe koroonaviiruse teste ja seetõttu ei tea me tegelikku olukorda. Aeglaselt kerkiv positiivsete proovide arv võib olla eksitav.

"Oleme eriti mures rasedate, sünnitajate ja vastsündinute tervise pärast. Koostasime rasedate kriisiaegse jälgimiskava, mille järgi vähendasime rasedate otsekontakte tervishoiutöötajatega ja muutsime raseduseaegsete uuringute juhendit," selgitatakse pöördumises.

Veel tähtsam on, et rasedad väldiksid vahetuid kontakte ka teiste inimestega. "Palume tungivalt kõiki tööandjaid, et nad viivitamatult võimaldaksid lapseootel töötajatel üle minna kaugtööle. Seniste uuringute järgi ei põhjusta koroonaviirus küll loote väärarendeid, kuid meie eesmärgiks on võimalikult vähene haigestumiste arv lapseootel naiste hulgas," ütlevad pöördumise koostajad.

"Head naised! Igal päeval on väärtus. Kui te olete praegu ise hoolsad ja jääte koju, annate meile lisaaega sünnitusosakondade paremaks ette valmistamiseks. Et siis, kui te tulete, oleks teil ja teie lapsel haiglas turvaline," tuletavad naistearstid ja ämmaemandad meelde.

Jaga lugu:
Seotud lood
MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

Meditsiiniuudised.ee toetajad:

Kadi Heinsalu
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Aet Trisberg
Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
Violetta Riidas
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret Trull
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Karin Tamm
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja Kõrv
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708