Meditsiiniuudised  • 28 märts 2020 05:28

Punane Rist: pandeemiast tingitud vaimsed hädad võivad vaikselt tappa

Rahvusvaheline Punane Rist kutsus üles suurendama psühholoogilist tuge tervishoiutöötajaile ja teistele, kes COVID-19 pandeemiaga võitlevad, hoiatades, et surve ja isolatsioon võivad suurendada enesetappude arvu.

Punase risti logo pargipuu küljes.  Foto: Flickr

Vajadus psühhosotsiaalse toe järele on kriisi algusest saadik märkimisväärselt kasvanud, lausus Rahvusvahelise Punase Risti ja Punase Poolkuu Seltside Föderatsiooni (IFRC) peasekretär Jagan Chapagain, vahendab Postimees.

Usutluses AFP-le ütles ta mõistvat, et praegusel viiruse ohjeldamise ajal ei pruugi vaimse tervise tugi olla päevakorras väga kõrgel kohal, kuid rõhutas, et tegemist on tähtsa teemaga, mis mõjutab miljoneid inimesi. "Ma arvan, et see võib olla vaikne tapja, kui psühhosotsiaalsetele vajadustele ja vaimsele tervisele ei pöörata piisavalt tähelepanu," lausus ta. Punase Risti esindaja rõhutas eriti tervishoiutöötajate stressi ja survet nende vaimsele tervisele seoses olukorraga.

Sama sõnumiga esines WHO juhtkond WHO Euroopa piirkonna direktor Hans Kluge isikus, kes rõhutas, et tuleb väga suurt rõhku pöörata meditsiinitöötajate vaimsele tervisele, neile võimaldada piisavalt puhkust, turvatunnet olukorras, kus iga päev võib kaasa tuua ka nende enda haigestumise.

Jaga lugu:
MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

Meditsiiniuudised.ee toetajad:

Kadi Heinsalu
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Aet Trisberg
Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
Violetta Riidas
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret Trull
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Karin Tamm
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja Kõrv
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708