Autor: Meditsiiniuudised • 29. märts 2020

Veel üks vanem mees suri COVID-19 tõttu

Pühapäeval toimunud eriolukorra pressikonverentsil teatas sotsiaalminister Tanel Kiik veel ühest koroonaviiruse haiguse tõttu surnud inimestest, taaskord vanem mees.

Sotsiaalminister Tanel Kiik
Autor: aripaev.ee

Kiik rääkis, et lisaks täna öösel Saaremaal hooldekodus koroonaviirushaiguse tõttu surnud 90aastasele mehele on äsja saabunud teade, et surnud on ka LTKH ravil olnud 83aastane mees. Saaremaal on kolmes testitud hooldekodus olnud vähemalt üks positiivse proovi andnud hoolealune, Südamekodus olid üle pooled hooldekodude elanikud koroonas. "Oleme alustanud kõigi hooldekodude laustestimist. Saaremaast muidugi alustasime, sealt on pooled testid veel tulemata," rääkis Kiik. Erilise tähelepanu all on ka Võru hooldekodud, kuna sealgi on haiguse suurem puhang.

Eestis on hooldekodusid 200 ringis, alates 13. märtsist on kehtestatud neis külastuskeeld, seega haiguse saavad majja tuua töötajad.

Ta jätkas laupäevase Saaremaa visiidi kirjeldusega: Saaremaal on kõige rohkem nakatunuid, võrreldes elanike arvuga, seega on Kuressaares haiglal suur väljakutse olukorraga toime tulla. "Tööõhkkond on seal väga läbimõeldud, professionaalne," rääkis ta. Haiglas mõeldakse pidevalt sellele, kuidas vältida nakkust, kuhu lisada haiglakohti. Kõik intensiivravi vajavad patsiendid viiakse aga kas Pärnu haiglasse, LTKH või PERHi. Tema sõnul vajab Saaremaa täiendavat tuge võrreldes teiste piirkondadega, sest vaatamata rangematele piirangutele haiguse leviku vähendamiseks, on vaja täiendavat tuge. "Seda saab kompenseerida läbi haigekassa," rääkis Kiik.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708