Meditsiiniuudised  • 29 märts 2020 09:10

Veel üks vanem mees suri COVID-19 tõttu

Pühapäeval toimunud eriolukorra pressikonverentsil teatas sotsiaalminister Tanel Kiik veel ühest koroonaviiruse haiguse tõttu surnud inimestest, taaskord vanem mees.

Sotsiaalminister Tanel Kiik  Foto: aripaev.ee

Kiik rääkis, et lisaks täna öösel Saaremaal hooldekodus koroonaviirushaiguse tõttu surnud 90aastasele mehele on äsja saabunud teade, et surnud on ka LTKH ravil olnud 83aastane mees. Saaremaal on kolmes testitud hooldekodus olnud vähemalt üks positiivse proovi andnud hoolealune, Südamekodus olid üle pooled hooldekodude elanikud koroonas. "Oleme alustanud kõigi hooldekodude laustestimist. Saaremaast muidugi alustasime, sealt on pooled testid veel tulemata," rääkis Kiik. Erilise tähelepanu all on ka Võru hooldekodud, kuna sealgi on haiguse suurem puhang.

Eestis on hooldekodusid 200 ringis, alates 13. märtsist on kehtestatud neis külastuskeeld, seega haiguse saavad majja tuua töötajad.

Ta jätkas laupäevase Saaremaa visiidi kirjeldusega: Saaremaal on kõige rohkem nakatunuid, võrreldes elanike arvuga, seega on Kuressaares haiglal suur väljakutse olukorraga toime tulla. "Tööõhkkond on seal väga läbimõeldud, professionaalne," rääkis ta. Haiglas mõeldakse pidevalt sellele, kuidas vältida nakkust, kuhu lisada haiglakohti. Kõik intensiivravi vajavad patsiendid viiakse aga kas Pärnu haiglasse, LTKH või PERHi. Tema sõnul vajab Saaremaa täiendavat tuge võrreldes teiste piirkondadega, sest vaatamata rangematele piirangutele haiguse leviku vähendamiseks, on vaja täiendavat tuge. "Seda saab kompenseerida läbi haigekassa," rääkis Kiik.

Jaga lugu:
MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

Meditsiiniuudised.ee toetajad:

Kadi Heinsalu
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Aet Trisberg
Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
Violetta Riidas
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret Trull
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Karin Tamm
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja Kõrv
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708