Meditsiiniuudised  • 3 aprill 2020 06:22
Uudised
Ainult tellijale

Prangli saar sai kiirabibrigaadi

Aprillist alustas terviseameti ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla koostöö tulemusena Prangli saarel tööd esmase abi brigaad, mille koosseisu kuuluvad erakorralise meditsiinialase väljaõppe läbinud aktiivsed kohalikud elanikud, kes on valmis saare elanikele ja külalistele ootamatult tekkinud tervisemurede korral kohapeal abi osutama.

Kohapealsete abistajate peamisteks ülesanneteks on oma pädevuse piires kiire esmase abi andmine, mille käigus otsustatakse ka edasise meditsiinilise abi ning patsiendi hospitaliseerimise vajadus.  Foto: Shutterstock

“Terviseamet alustas koostöös Põhja-Eesti Regionaalhaiglaga 2011. aastal projektipõhiselt esmase abi brigaadide mehitamisega Kihnu saarel ning juba järgmisel aastal laiendasime tegevust Ruhnu ja Vormsi saarele,” ütles terviseameti erakorralise meditsiini osakonna kiirabi peaspetsialist Kalev Pahla. Prangli on neljas püsiasustusega väikesaar Eestis, kus selline teenus on olemas.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele, mis ei nõua meedikukoodi
 • Meedikukood annab ligipääsu ajalehele PDF-ile
 • Meedikukood annab ligipääsu ajakirja Meditsiin Fookuses PDF-ile
 • Tellimus sisaldab Meditsiiniuudiste uudiskirja
 • Jaga lugu:
  MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

  Meditsiiniuudised.ee toetajad:

  Kadi Heinsalu
  Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
  Aet Trisberg
  Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
  Violetta Riidas
  Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
  Siret Trull
  Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
  Karin Tamm
  Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
  Maarja Kõrv
  Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708