Kuula artiklit
Autor: Meditsiiniuudised • 15. aprill 2020
Kuula artiklit

Ööpäevaga lisandus 29 positiivset COVID-19 analüüsi

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1709 COVID-19 viiruse testi, millest 1,7% ehk 29 proovi osutusid positiivseks. Kokku on Eestis tehtud 33 967 uut testi, nendest 1400 ehk 4,1 % on osutunud positiivseks.

15. aprilli hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 147 inimest, kellest 10 on juhitaval hingamisel. Eile samal ajal oli haiglaravil üks inimene vähem, kuid juhitaval hingamisel üks inimene rohkem. Haiglatest on väljakirjutatud tänase päeva seisuga 117 inimest.

Neli uut surmajuhtumit eakate hulgas

Viimase ööpäeva jooksul suri Eestis COVID-19 tõttu 3 inimest: Ida-Viru Keskhaiglas ravil olnud 79aastane naine, Kuressaare haiglas olnud 81aastane mees ja Pärnu haiglas olnud 65aastane mees. Lisaks on selgunud, et 10. aprillil erinevate kaasuvate haigustega surnud 83aastase mehe COVID-19 testitulemus oli positiivne. Kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 35 inimest.

Kõige rohkem positiivseid teste laekus rahvastikuregistri andmete järgi Harjumaal (12) ja Saaremaal (8). Järgnesid Ida-Virumaa (5) ja Pärnumaa (3), ühe nakatunu kohta rahvastikuregistris andmed puuduvad. Tänase seisuga on enim nakatunuid jätkuvalt vanusegrupis 55-59 (11%), järgnevad 45-49 ja 50-54 kumbki 10%. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Eilsest alustati ka Kuressaare haigla koormuse jagamist teiste Eesti haiglatega. Kaks Kuressaare haiglas seni ravil viibinud patsienti - 57- ja 58-aastased mehed - viidi üle Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Ühtlasi sai sai Kuressaare haigla ka COVID-19 diagnoosimise võimaluse, mis lühendab COVID-19 testi vastuse saamise aega varasemalt 36-48 tunnile neljale tunnile.

Seoses riigis välja kuulutatud eriolukorraga kehtib esialgu 1. maini kõigis sotsiaalhoolekande-asutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld. COVID-19 nakkuse leviku takistamiseks peatati plaaniline ravi väljaspool riiklikku haiglavõrku. Eraraviasutused ja hambaravikliinikud jätkavad ainult vältimatu abi pakkumist. Plaaniline ravitegevus peatatakse, et tõkestada nakkuse levikut ning hoida kokku isikukaitsevahendeid. Juba alustatud plaanilise ravi lõpuleviimise otsustab arst koos patsiendiga, hinnates igat üksikut juhtu. Lõpuni peab viima plaanilised tegevused, mille katkestamine seaks ohtu inimese tervise.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse selgitus andmete avaldamise osas:

Täna avaldatavas statistikas on liikunud üks Ida-Virumaa maakonnas tehtud positiivne testitulemus 12. aprilli statistikast 14. aprilli statistikasse ja üks Ida-Virumaa maakonnas tehtud positiivne testitulemus 13. aprilli statistikast 14. aprilli statistikasse, tingituna labori poolt tehtud korrektsioonist.

Tervishoiuteenuse osutajatel (sh laboritel) on võimalik tagantjärgi dokumente parandada, muuta ja tühistada. Avaandmetes avaldame alati ajakohaseid ja kord ööpäevas uuenevaid andmeid tervise infosüsteemi (TIS) andmestikult esmakordsete testitulemuste lõikes. Avaandmetes kajastuvad laborite poolt tehtud muudatused, parandused ja tühistused ka varasemast ajaperioodist.

Ööpäevaga lisandus  29 positiivset COVID-19 analüüsi
Kuula artiklit

Ööpäevaga lisandus 29 positiivset COVID-19 analüüsi

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099