Autor: Meditsiiniuudised • 11. juuni 2020

TAI kutsub ligi 12 000 inimest COVID-19 eriolukorra kordusuuringusse

Tervise Arengu Instituut (TAI) korraldab kordusuuringu, et hinnata eriolukorra mõju inimeste hoiakutele ja tervisekäitumisele ning kokkupuuteid haigestunutega. Kutsed saadetakse e-postiga tänase ja homse päeva jooksul, vastuseid oodatakse juuni lõpuni.

Autor: Shutterstock

Eestis on seoses koroonaviirusega kehtestatud eriolukord lõppenud, kuid oht viirusesse nakatuda ei ole kadunud ja viiruse edasist levikut on keeruline ennustada, mis on TAI kordusuuringu ajendiks. Aprilli keskpaigas läbiviidud sarnane küsitlusuuring näitas, et inimesed mõistsid haiguse Covid-19 ohtlikkust ja kasutusele võetud meetmete olulisust.

„Täna algavas uuringus pöörame rohkem tähelepanu sellele, kuidas viirus on mõjutanud inimeste tervisekäitumist, näiteks seoses suitsetamise ja alkoholi tarvitamisega, aga ka vaimset tervist ja tööhõivet,“ selgitas TAI uimastite ja nakkushaiguste epidemioloogia osakonna juhataja Sigrid Vorobjov.

Ligi 12 000 Eesti elanikule vanuses 18–79 aastat saadetakse e-postiga küsimustik eesti ja vene keeles. Uuring toimub veebiküsitlusena, mille täitmine võtab aega 15 minutit ning vastata saab kirja saamisest juuni lõpuni.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708