Autor: Meditsiiniuudised • 24. juuli 2020

Valikupartnerite eriarsti järjekorrad pisut lühemad

Võrreldes HVA haiglatega on haigekassa lepinguga seotud valikupartnerite juures vaid üksikuid arstiaegu, mis saabuvad 100+ päeva pärast. Laias laastus pole aga sealgi võimalik kuigi palju kiiremini vastuvõtule pääseda.

Arst ja ptsient.
Autor: Shutterstock

Haigekassa saadetud 1. juuli seisu järgi pakuvad valikupartnerid üle Eesti eriarsti esmaseid vastuvõtte nagu ka HVA haiglad. Võrreldes HVA haiglatega näib valikupartnerite juures olevat enamus aegu sellised, kuhu pääseb pari nädala kuni 3 kuu jooksul.

Valikupartnerite juurde on võimalik saada alates 1 päeva ja lõpetades 186 päeva pärast. Ühe päeva pärast saanuks 1. juuli seisuga Medicumi kardioloogi juurde, 186 päeva pärast aga Näo-lõualuukirurgia Keskus OÜ eriarstile.

Loe lisaks
Eriarsti ooteajad üle Eesti kõiguvad tugevalt

Tavaliselt pikkade ooteaegadega silmaarstile sai Harjumaal 5 päevaga (Estmedica Kliinik OÜ) ja Valgamaal 3 päevaga (Silmaarst Vihmann Viljar OÜ). Kahes kohas tuli oodata 70+ päeva, mujal pääses rutem arsti juurde. HVA haiglatest oli vaid Valgas võimalik päeva pärast ja Viljandis 14 päeva pärast silmaarstile saada - ülejäänud kohtades oli vaja oodata keskmiselt kaks-kolm kuud.

Psühhiaatri juurde pääses valikupartinerite juures SA Ahtme Haiglas ühe päevaga, Ida-Virumaal Aasa Kliinik OÜs kolme päeva ja SA Põltsamaa Tervises viie päeva pärast. Võrdluseks, HVA haiglates saaks Viljandi haiglas vastuvõtule 8 päevaga, kuid Tartu Ülikooli Kliinikumis 106 päeva pärast ehk oktoobri lõpus.

Viljatusravi pakkusid kaks asutust, Elite Kliinikus oli ooteaeg 94 päeva ja Nova Vitas 134 päeva. Võrdluseks, kliinikumis on sama eriarsti juurde ooteaeg 92 päeva, kuid kahes Tallinna haigla keskuses vstavalt ITKs 38 ja LTKHs 55 päeva.

Kokku on haigekassa ülevaates natuke üle 80 eriarstiabi pakkuvat kliinikut.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708