Autor: Meditsiiniuudised • 1. september 2020

Täna lehes: Arsti parem käsi

Tehisintellektile on meditsiinis pandud suur lootus. Eestis tegutsetakse mitmel rindel: paralleelselt geeniandmete rakendatavaks muutmisega käib töö tervise infosüsteemi kaasajastamiseks, et inimeste terviseandmed oleksid arvutile mõistetavamad.

Autor: Shutterstock

Millised arendused on plaanis ja millised on tähtajad, saab lugeda tänase paberlehe kaaneloost.

Arvamused

Roche Eesti meditsiinidirektor Kätlin Luik kirjutab ravimikandidaatide leidmisel abistavatest tehisintellekti- või masinate analüüsist. Ilma teadlaste lugemuse ja mõttetööta siiski ei saa, lähtuma peab ka bioloogiast ja kriitilisest mõtlemisest.

Maailma Terviseorganisatsiooni uus sideohvitser Eestis Kristina Köhler tutvustab ees seisvaid väljakutseid ja annab teada, milline Eesti WHO jaoks paistab.

Fookuses

Erektsioonihäired viitavad tihti mitme tervisehäire kombinatsioonile, kinnitab meestearst Kristjan Pomm.

Ravimiameti ohutusjärelevalvebüroo juhataja Maia Uusküla jagab soovitusi meedikutele, kuidas vanematele vaktsineerimisest rääkida. Kuna raskeid nakkushaiguseid esineb vähe, siis võimendatakse üle kõrvaltoimeid.

Meditsiiniuudiste raadiosaates rääkis parkinsonismist ja Parkinsoni tõvest Lääne-Tallinna Keskhaigla neuroloogiakliiniku juhataja ja Astra Kliiniku neuroloog Katrin Gross-Paju. Erinevate probleemide kompleksi taga võib olla nii Parkinsoni tõbi kui ka mõni haruldasem haigus.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708