Autor: Meditsiiniuudised • 19. oktoober 2020

Peegli ja perearsti abil terveks

Äripäeva raadio saates rääkisid haigekassa esindajad sellest, mis patsiendi jaoks meie meditsiinisüsteemis paremaks on muutumas ning kuidas hinnatakse perearsti töö kvaliteeti.

Autor: Shutterstock

See aasta tõi meie esmatasandi meditsiini nii pikalt planeeritud kui kiirelt ja vajaduspõhiselt valminud parendusi: Haigekassa rahastab üldhooldekodudes õendusteenust ja haiglavõrgu arengukava haiglates hospiitsravi ehk elulõpuravi, perearstide põuale maapiirkondades loodetakse leevendust residentide kaasamisest ning meditsiini tulid hooga sisse kaugvastuvõtud. Vaatamata parematele võimalustele on aga inimeste aktiivsus ja teadlikkus haiguste ennetamisel madalad.

Äripäeva raadio saates "Eetris on tervisekassa" rääkisid haigekassa esmatasandi osakonna juhataja Külli Friedemann ning osakonna peaspetsialist Tiina Unukainen sellest, mis patsiendi jaoks meie meditsiinisüsteemis paremaks on muutumas, kuidas perearsti töö kvaliteeti hinnatakse ning kuidas kõiki võimalusi kasutada nii, et sellest meie tervisele võimalikult suurt kasu tõuseks.

Saatejuht on virtuaalkliinik.ee ärijuht Tuuli Seinberg. Saadet saab kuulata SIIT.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708