Autor: Dr Doris Karask, peremeditsiini resident • 4. jaanuar 2021
Ainult tellijatele

Muutunud seisukohad stabiilse stenokardia ravi osas

23. oktoobril Tallinnas toimunud konverentsil CardioPulmo Forum esines videosilla vahendusel professor Athanasios Manolis Asklepeioni haiglast Ateenas. Professor keskendus oma ettekandes südame isheemiatõve ravile, olles kriitiline Euroopa Kardioloogia Seltsi ravijuhendis soovitatu suhtes.

Professor Athanasios Manolis videosilla vahendusel kõnelemas.
Autor: Julia-Maria Linna

Kliinilises praktikas on tavaline, et patsient, kellel esineb stenokardia või on muul põhjusel kahtlus koronaarhaigusele, suunatakse koronarograafiale ja vajadusel tehakse samas ka interventsioon laiendamise või stentimise näol. Prof Manolis rõhutas, et tegelikkuses on stabiilse stenokardia korral näidustatud esialgu medikamentoosne ravi ning ainult seejärel, kui see toimet ei anna, tuleks edasi minna invasiivsele protseduurile.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708