Autor: Kristi Kalvet • 25. jaanuar 2021

Diagnostik: alaseljavalu pildistamisest pole tihti kasu

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) diagnostikakliiniku juhataja doktor Äli Roose sõnul ei peaks mittespetsiifilise seljavalu korral pilti tegema. Reaalsus kipub ravijuhenditest eemale kalduma, pildistatakse enam kui vaja.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla diagnostikakliiniku juhataja doktor Äli Roose.
Foto: erakogu

Roose alustas tööd radioloogina, kui Eestisse tulid esimesed kompuutertomograafid (KT) ja magnetresonantstomograafid (MRT). Tema karjääri alguses tehti päevas 2–3 uuringut, tänapäeval tehakse Eesti peale kokku üle 500 KT uuringu päevas. "Mittespetsiifilise seljavalu korral ei peaks pilti tegema. Reaalsus kipub ravijuhenditest eemale kalduma, pildistatakse enam kui vaja," lausus Roose. Järgneb tema ettekande kokkuvõte 2020 oktoobris toimunud reumafoorumilt.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099