Autor: Meditsiiniuudised • 29. jaanuar 2021

Meeste viljatuse uurimisel võetakse appi geneetika ja arvutiteadus

Tartu Ülikooli meditsiiniteadlaste juhtimisel püütakse tuvastada seni teadmata pärilikke tegureid, mis mõjutavad munandite arengut ning põhjustavad raskekujulist spermatogeneesi ja munandite laskumise häiret.
Tartu Ülikooli inimese geneetika professor Maris Laan.
Foto: Andres Tennus

Ligi 7% meestest on viljatud ja 60% juhtudel jäävad selle põhjused leidmata. Suures plaanis võib meeste viljatuse põhjused jagada kaheks: häired spermatogeneesis ehk seemnerakkude arengus ning suguelundite või laiemalt urogenitaalsed kaasasündinud arenguhäired, millest kõige tuntum on munandite laskumise häire.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099