Autor: Violetta Riidas • 1. veebruar 2021

Patsientide ootuste kohta bariaatriliste tugiteenuste osas teavet napib

Toitumis- ja liikumisravi 2019. aasta konverentsil tegi ettekande bariaatriliste patsientide soovidest ja vajadustest Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) üldkirurg Ilmar Kaur.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla üldkirurg Ilmar Kaur.
Foto: erakogu

Bariaatriliste patsientide operatsioonieelse ja -järgse käsitluse kontekstis räägitakse erinevatest tugiteenustest ja sekkumisest, mille eesmärgiks on objektiivselt mõõdetavate tulemusnäitajate (näiteks kehakaal) ja patsiendi rahulolu parandamine. Näidetena kuuluvad siia psühholoogiline-, kogemus-, toitumis-, ja liikumisnõustamine, sotsiaalne rehabilitatsioon, kaasuvate psüühikahäirete ravi ja kehatajuga seotud temaatika. Praktikas lubavad tervishoiusüsteemide võimalused tulla harva vastu kõikidele patsientide ootustele ja seetõttu on mõistlik seada fookus sellele, mida patsiendid tõepoolest vajavad, põhinedes olemasolevatele teadusuuringutele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708