Autor: Siret Trull • 3. märts 2021
Ainult tellijatele

Lastehaiglasse jõuab 4-5 end tappa proovinud last nädalas

Mürgistusega haiglatesse jõudvate laste arv on kasvanud ning paljudel juhtudel on seal taga enesetapukatse. Riiklikku statistikat, mis suitsiidkatsete sagenemist kinnitaks või ümber lükkaks, ei ole, kuid Tallinna Lastehaiglas on 2020. aastal võrreldes mullusega selliste juhtude arv kasvanud ca 20%.

Autor: Shutterstock

Tallinna Lastehaigla EMO arsti Ülle Uustalu sõnul võib nädalas jõuda haigla erakorralise meditsiini osakonda kuni 4-5 last, kes on proovinud end kahjustada. Peamiselt on tegu 13-18aastaste koolilastega, kes on võtnus ravimite üledoosi. Uustalu sõnul on olnud päris piiripealseid juhtumeid, kus on olnud õnn, et keegi on lapse leidnud ja läinud appi.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708