Autor: Siret Trull • 3. märts 2021

Lastehaiglasse jõuab 4-5 end tappa proovinud last nädalas

Mürgistusega haiglatesse jõudvate laste arv on kasvanud ning paljudel juhtudel on seal taga enesetapukatse. Riiklikku statistikat, mis suitsiidkatsete sagenemist kinnitaks või ümber lükkaks, ei ole, kuid Tallinna Lastehaiglas on 2020. aastal võrreldes mullusega selliste juhtude arv kasvanud ca 20%.
Foto: Shutterstock

Tallinna Lastehaigla EMO arsti Ülle Uustalu sõnul võib nädalas jõuda haigla erakorralise meditsiini osakonda kuni 4-5 last, kes on proovinud end kahjustada. Peamiselt on tegu 13-18aastaste koolilastega, kes on võtnus ravimite üledoosi. Uustalu sõnul on olnud päris piiripealseid juhtumeid, kus on olnud õnn, et keegi on lapse leidnud ja läinud appi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099