Autorid: Eliisa Matsalu, Äripäev • 26. märts 2021
Ainult tellijatele

Vaktsiinipass kõlab roosiliselt, kuid asjal on oluline konks

Eesti plaanib juba aprillis töösse saada vaktsiinipassi. Kuidas seda teha kavatsetakse ja misa pass endast kujutab, selgitas Äripäeva hommikuprogrammis sotsiaalministeeriumi e-teenuste ja innovatsiooni asekantsler Kalle Killar.

Autor: Shutterstock

Killar rääkis Äripäeva raadiole, et nüüd, kus on teada ka Euroopa Liidu poolne plaan vaktsiinipassist, on Eestil valmidus enda vaktsiinipass enne teisi riike kasutusele võtta. Passi toimimise loogika on Killari sõnul nii Euroopa plaanitaval vaktsiinipassil kui ka Eesti omal sama – see põhineb QR-koodil ja passis oleks peal andmestik vaktsineerimise, COVID-19 testi tulemuste jms kohta.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708