Autor: Siret Trull • 12. aprill 2021

AKI: teisele isikule ravimite ostmist võiks ajutiselt lubada retseptinumbri alusel

Andmekaitse Inspektsiooni hinnangul võiks ajutise lahendusena lubada e-apteegist teisele isikule ravimite ostmist retseptinumbri alusel. Esimene samm peab aga siiski olema retseptikeskuse ja rahvastikuregistri liidestamine.
Foto: Shutterstock

Andmekaitse Inspektsiooni peadirektor Pille Lehis kommenteeris ravimiametile saadetud kirjas ravimiameti pakutud lahendusi, kuidas saaks praeguses pandeemia olukorras vähemalt lastele ja vanuritele e-apteegist ravimeid osta. Kirjast selgub, et kuigi haigekassa küll tegeleb lahenduste otsimisega, kuidas liidestada rahvastikuregister ja retseptikeskus, et kontrollida seaduslikku esindusõigust, ei ole tulemust lähikuudel oodata.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099