Autor: Siret Trull • 12. aprill 2021
Ainult tellijatele

AKI: teisele isikule ravimite ostmist võiks ajutiselt lubada retseptinumbri alusel

Andmekaitse Inspektsiooni hinnangul võiks ajutise lahendusena lubada e-apteegist teisele isikule ravimite ostmist retseptinumbri alusel. Esimene samm peab aga siiski olema retseptikeskuse ja rahvastikuregistri liidestamine.

Autor: Shutterstock

Andmekaitse Inspektsiooni peadirektor Pille Lehis kommenteeris ravimiametile saadetud kirjas ravimiameti pakutud lahendusi, kuidas saaks praeguses pandeemia olukorras vähemalt lastele ja vanuritele e-apteegist ravimeid osta. Kirjast selgub, et kuigi haigekassa küll tegeleb lahenduste otsimisega, kuidas liidestada rahvastikuregister ja retseptikeskus, et kontrollida seaduslikku esindusõigust, ei ole tulemust lähikuudel oodata.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708