Autor: Meditsiiniuudised • 13. aprill 2021
Ainult tellijatele

Kübervägivald põhjustab sageli traumajärgset stressi

Tänapäeval pakub internet rohkelt arenguvõimalusi, kuid aitab paraku ka vägivallatsejatel leida uusi võimalusi oma ohvrite väärkohtlemiseks. Kübervägivallaga kaasnevad ärevushäired ja hirm füüsilise vägivalla ees, küberahistamise ohvrid põevad tihti traumajärgset stressi.

Autor: Shutterstock

Kuigi ka mehed ja poisid kannatavad küberahistamise tõttu, on naiste vastu suunatud raske digivägivald oluliselt levinum ning peegeldab ulatuslikku naistevastase vägivalla levikut maailmas. Naisi kogu maailmas mõjutavad ebaproportsionaalselt perevägivald, sealhulgas paarisuhtevägivald, seksuaalvägivald ja seksuaalne ahistamine, inimkaubandus ja seksuaalne ekspluateerimine, kirjutab sotsiaalministeeriumi ohvriabi poliitika juht Kristiina Luht sotsiaalministeeriumi blogis.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708