Autor: Meditsiiniuudised • 28. mai 2021

Mabini kastidesse jõudes ei saasta ühekordsed maskid loodust

Eesti ettevõte Hyperon OÜ püüab oma Mabini maskikastidega leida viise, kuidas kasutatud ühekordseid maske ümber töödelda ja ringlusesse tagasi saata – teha koroonapandeemia tõttu üle kogu maailma tohututes kogustes kasutusele võetud maskidest midagi paremat kui prügimägedele kogunevad segaolmejäätmed
Mabini maksikast Tallinna sadamas.
Foto: Tallinna Sadam

Hyperoni kaubamärgi Mabin maskikastide projektijuhi Irja Tamkivi sõnul ei ole isegi Eesti kohta teada täpseid andmeid, kui palju neid maske tegelikult kasutatakse või neid ringluses on, kirjutab 27.05 ilmunud Äripäeva erileht Vastutustundlik ettevõte.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099