Autor: Meditsiiniuudised • 4. juuni 2021

Vaktsiinid: kahtlejaid jääb alati

Mai lõpul toimunud Eesti Arstide Liidu eetikakonverents otsis muu hulgas vastust küsimusele, kas senised eetikanormid ja arusaamad inimese vabadustest on meditsiinisfääris ajale jalgu jäänud ega võimalda ohtliku nakkusega piisavalt mõjusalt võidelda.
Tartus toimunud konverentsi publik osales sel korral üle veebi nagu ka üks vestlusringis osaleja, vandeadvokaat Ants Nõmper (pildil ekraanil). Teised osalejad (vasakult): Pilleriin Soodla, Toivo Maimets, moderaator Merit Kudeviita ja Margit Sutrop.
Foto: Mana Kaasik

TÜ rakubioloogia professori Toivo Maimetsa sõnul on koroonapandeemia olnud silmiavav, muu hulgas on see aeg näidanud, kui palju võidame tänu sellele, et oleme Euroopa Liidus. “Üksinda vaktsiiniuuringuid ja vaktsiinide ohutuse analüüse tehes ei jõuaks väike riik kuigi kaugele,” leidis Maimets. Euroopa Ravimiametis ja USA Toidu- ja Ravimiametis pannakse kollektiivne parim teadmine kokku ning turule jõuavad kontrollitud vaktsiinid. “Seetõttu on põhjust usaldada kõiki nelja Euroopa Liidus praegu heakskiidetud vaktsiini,” sõnas Maimets.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099