Autor: Meditsiiniuudised • 6. juuli 2021

Terviseameti lao juhtum: väike kraadide erisus, mida töötaja ei pruugi tajuda

Terviseameti 6. juuli infotunnis andis terviseameti direktor Üllar Lanno ülevaade Paldiski mnt 81 külmladude temperatuurikõikumisega seotud asjaoludest.
Terviseameti külmladu.
Foto: Terviseamet

Terviseameti peadirektor Üllar Lanno selgitas, et terviseameti Tallinna hoone on ravimite keskladu, kus on eraldi kolm külmaruumi ja neil igal omakorda eraldi jahutussüsteemid, mis hoone automaatikaga peaks olema juhitud ja hallatud. Riigi Kinnisvara AS poolt sai maja valmis (RKAS) 2017. a, mil terviseamet (TA) ka sisse kolis. Lanno jätkas, et ehitaja poolt on laoruumidesse paigaldatud hoiatussüsteem, mis annab alarmi, kui jahutus ei toimi ehk läheb külmemaks kui 2 soojakraadi või soojemaks kui 8 kraadi. Hiljem on TA võtnud kasutusele ka teise häiresüsteemi, mis töötab GPSi põhimõttel ja tavapärasele asukoha näitamisele lisaks on sellele lisatud ka temperatuuri mõõtmise lahendus. Toode saadi hankelepinguga 2017. aastal Card Systemsilt.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099